Franci Riviéra
© 2007 Színes magyar turistafilm, játékidő: kb. 60 perc

A Cote d’Azur, a csodás „Azúrpart” már több mint száz éve a nagyvilági élet jelképe, a milliomosok nyaralóhelye. Gyönyörű strandok, lenyűgöző táj, megszámlálhatatlan kultúrtörténeti emlék és luxus minden mennyiségben.
Az olasz határtól kezdve sorakoznak a híres városok. Menton „citromünnepéről” nevezetes, és arról, hogy itt a legkellemesebb a klíma. Monaco kicsiny hercegségét a Monte Carlói kaszinó és a Forma-1-es futam fémjelzi, míg a Saint Jean félszigeten a legmagasabb az egy négyzetméterre eső arisztokraták és celebritások száma.
A virágkarneváljáról ismert Nizza igazi nagyváros, melyet a legendás tengerparti sétány a Promenade des Angais szegélyez. Antibes óvárosa Picassóra és Napóleonra emlékeztet. Cannes a filmvilág európai fővárosa. A májusi Filmfesztivál idején végigsétál a Fesztiválpalota vörös szônyegén minden sztár, aki számít.
St. Paul de Vence a XX. század legnagyobb festőinek kedves fészke, a városfallal körülvett, romantikus provence-i települések mintapéldánya. St. Tropez, a „csendőr” városa, a hatvanas évek legmondénabb, legextravagánsabb fürdőhelye, amit Brigitte Bardot és barátai hoztak divatba…

Menton
Monaco
Roquebrune
Éze
La Turbie
Beaulieu sur Mer
Saint-Jean Cap Ferrat
Villefranche sur Mer
Nizza
St. Paul de Vence
Antibes
Cannes
Mandelieu
La Napoule
St. Tropez